Eten met Maruschka: ovenschotel met prei en asperges

Oud-communicatiestudent Maruschka Rabel deelt gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week: een ovenschotel.

Heb jij met dit mooie weer ook zo weinig zin om je best te doen in de keuken, maar wil je toch een lekker maaltje op je bord toveren? Ik heb een simpel receptje voor een ovenschotel die echt iedereen kan maken. Op deze manier krijg je genoeg groenten binnen en kun je makkelijk een extra bakje wegzetten in de koelkast (want het recept is voor vier personen). Zo heb je direct een mealprep klaar voor deze week!

Wat heb je nodig?
– 300 gram asperges (ik koos voor geschild, scheelt weer werk)
– 450 gram Toscaanse aardappelpartjes, ik haalde deze bij de AH
– 200 gram prei (ook hierin was ik lui: ik koos voorgesneden prei)
– 1 citroen
– 1 bol mozzerella
– dragon (geen echte draak, maar die kruiden, weetjewel)
– 150 gram Boursin Garlic & Herbs
– 1 blikje mais
– last but not least: een ovenschaal uiteraard

Zo maak je het
Snijd de asperges in kleine stukken en kook ze zoals aangegeven op de verpakking.

Bak de aardappeltjes even in een koekenpan en voeg de prei hier aan toe. Rasp een citroen en voeg de schilrasp toe. Roer de Boursin, mais en een handje dragon er door heen en knijp er een halve citroen in uit.

Zodra je klaar bent met het bereiden van de asperges, voeg je ze toe aan de koekenpan. Even doorroeren en hop, in de ovenschaal.

Verdeel de bol mozzarella over het geheel en plaats de schaal circa 15 minuten in het midden van de oven.

Wanneer je de schaal op tafel zet (want sharing is caring) kun je er voor kiezen om nog een paar schijfjes citroen over het geheel te verdelen. Staat leuk en zo 😉

Meer recepten zien? Check dan mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *