In het D-gebouw worden sinds kort oesterzwammen gekweekt, op koffiedik afkomstig uit de koffieautomaten van Windesheim.
In een afgesloten ruimte in de voormalige kantine staat een grote metalen kast met daarin tientallen zakken gevuld met koffiedrab, kalk en ‘broed’ van de oesterzwam. De zakken verhuizen na drie weken naar een lichte kweektent, waar de zwammen uitgroeien tot smaakvolle exemplaren.
Zwollenaar Frank Aalbers startte zijn onderneming Zwolsche Zwammen vorig jaar. Hij levert onder andere aan restaurants én aan Windesheim, waar met oesterzwam gevulde bitterballen rondgaan op borrels.
Een aantal studenten van het WHC helpt Aalbers bij toerbeurt een handje, vrijwillig. Sabina Danenberg (rechts): “Ik vind het belangrijk dat we bronnen, in dit geval koffiedik, niet als afval zien maar als middel om weer andere producten van te maken.” (WvE)
Leuk initiatief. Hoe is dit eigenlijk verbonden met https://gro-together.com/
Of zijn er meer mensen tegelijkertijd op hetzelfde idee gekomen ?