Benodigdheden:
voor 1 kilo sofrito:
– 80 ml olijfolie
– ½ groene paprika
– ½ rode paprika
– 1 ui (rode is leuker)
– 1 theelepel zout
– 2 teentjes knoflook (of zoveel je wilt)
– ½ theelepel oregano
– 1 theelepel milde paprikapoeder
– 800 gram tomatenblokjes
(of zelf 6 tomaten snijden)
– ½ zwarte peper
– beetje koriander
– eventueel suiker
voor de chapati’s:
500 gr bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
voor verse guacamole (4 tot 6 pers.)
3 lekker rijpe avocado’s
½ rode ui
citroensap
2 theelepels van je favoriete chilisaus
pompoenpitten
(of iets anders ter garnering)
olijfolie
tortillachips
handvol kruiden: munt, koriander etc.
1 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze:
• Snijd alle ingrediënten voor de sofrito in kleine stukjes en kook ze minstens een half uur tot het geheel is drooggekookt, dan wordt de sofrito lekker dik.
• Voor de chapati’s meng je de bloem, olijfolie en het zout tot een deeg, laat twintig minuten rusten.
• In de tussentijd maak je de guacamole: snij de avocado’s open, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit en snij dat in stukjes. Hak de halve ui fijn en voeg de stukjes avocado en het citroensap toe. Meng dit met de chilisaus en olijfolie. Voeg de kruiden, peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel goed door, doe het in een bakje en leg de pompoenpitten er ter garnering bovenop. Zet er een bakje met tortillachips naast.
• Als het deeg voldoende heeft gerust maak je er chapati’s van. De duidelijkste instructie vind je op YouTube, maar de stappen zijn ongeveer als volgt: maak kleine bolletjes (plat en dun), snijd het midden in en vouw het deeg tot een roos, druk het geheel in en rol het weer uit in een ronde vorm – zo plat mogelijk. Doe het resultaat in een hete koekenpan (zonder olie!) en laat het rustig warm worden. Als er bollen ontstaan, duw je die rustig terug met een droge doek. Omdraaien als de bovenkant droog is en laat je ze gaar worden. Doe de guacamole erop en voeg een beetje sofrito toe.
Er zijn 1 reacties op «Pascals Sofrito met chapati’s en guacamole»