Buitenkant: ‘Hij fietste tegen een lantaarnpaal’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week:  Anne-Ruth (20), tweedejaars journalistiek.

Heb je nou sigaretten in je oor?

“Voor een cursus mode-journalistiek interviewde ik ontwerpster Sabine Staartjes. Ik kreeg deze sigaretten-oorbellen van haar cadeau als bedankje. Als ik ze in heb word ik altijd nagestaard op Windesheim van like ‘wtf, heeft zij sigaretten in haar oor?’ Een keer is er zelfs een jongen tegen een lantaarnpaal gefietst toen hij achterom keek.”

Vertel eens over je tattoos.

“Ik heb twee bloemen op mijn arm. Mijn zus is overleden bij haar geboorte, precies een jaar later was mijn moeder uitgerekend van mij. Daarom ben ik een week eerder geboren met de keizersnede. Als zij er wel was geweest dan was ik er nu niet, mijn leven bloeit voort uit haar dood. Dat symboliseren die bloemen.”

Hoe omschrijf je je stijl?

“Funky, maar altijd gebaseerd op een kleurenpalet. Ik draag veel roodroze-combinaties, dat is mijn color to-go. Toen ik in groep 3 zat vroeg ik een naaimachine voor mijn verjaardag, toen wilde ik al naar de mode-academie. Maar toen ik 17 was vond mijn moeder me te jong om op kamers te gaan in Amsterdam. Toen ben ik journalistiek gaan studeren.”

Zijn je ouders streng?

“Ik ben gereformeerd opgegroeid. Zodra ik thuis was moesten m’n oorbellen uit en nagellak af van mijn Molukse vader. Ik had een hele kast vol met rokjes en spencertjes. Ik zag hem op een gegeven moment als boeman. Molukkers zijn heel gelovig. Ik zie mijn vader nog wel, maar dat is meer omdat ik later geen spijt van wil hebben dat ík mijn best niet heb gedaan.”

Tekst: Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *