Windesheim motortocht: ‘Gewoon een mooi rondje langs de IJssel’

Een afspraak tussen twee motorrijdende collega’s om samen een tochtje te maken, mondde uit in iets groters. “Wie mee wil, kan mee!”

Vrijdagmiddag 30 augustus gaat het gebeuren, de ‘Windesheim motortour 2024’. Een prachtige rit van iets meer dan honderd kilometer langs de rivier de IJssel, via stadjes als Kampen, Hattem en Olst weer terug naar de campus in Zwolle.

Pontje van Olst

“Ik heb sinds kort mijn motorrijbewijs”, vertelt Matthijs Rouw, icto’er binnen het domein Bewegen & Educatie (rechts op de foto). “Met collega Matthias Kaat ontstond het plan om samen een rondje te rijden. We bedachten al snel dat het leuk zou zijn als er ook andere collega’s mee zouden gaan.”

Na een oproep op Yammer staat het aantal aanmeldingen voorlopig op iets meer dan tien. “Het concept is simpel”, vertelt Matthijs. “We starten op de campus en gaan gewoon een mooi rondje rijden van ruim honderd kilometer langs de IJssel. Halverwege, bij het pontje van Olst, stoppen we voor een drankje.”

Verbinding door motorrijden

Matthias, werkzaam bij de lerarenopleiding Wiskunde: “De gedachte erachter is ook om andere collega’s te leren kennen. Met motorrijden heb je iets wat je verbindt.” Matthijs: “Op de parkeerplaatsen zie ik allemaal motoren staan, maar ik zie er zelden een gezicht bij. Het lijkt me heel leuk om deze passie te delen met collega’s. Ik krijg reacties van mensen die graag mee rijden, die ik nu nog niet ken maar straks wél.”

De deelnemers van de toertocht op 30 augustus

Wordt dit een jaarlijks evenement? Wat Matthijs en Matthias betreft wel: “Bij genoeg deelname en enthousiasme is het zeker voor herhaling vatbaar.”

Meerijden met de toertocht van Windesheim? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Matthijs Rouw. Studenten zijn ook van harte welkom.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *