Elektrotechniek: Teambuilding dankzij pijl en boog

De nieuwe studenten van de opleiding Elektrotechniek gingen elkaar te lijf met pijl en boog. “Altijd goed voor de teambuilding.”

(Bekijk hieronder foto’s in de galerij.)

Verdeeld in teams speelden de eerstejaars vanmiddag een potje ‘archery tag’. Doel was om de tegenstander te raken, vergelijkbaar met trefbal, en tegelijkertijd alle ronde stukjes schuimrubber één voor één uit een soort roos te schieten.

“Een actieve bezigheid is altijd goed voor de teambuilding en sociale cohesie”, vertelt docent Leo van der Ploeg. “We doen dit al een aantal jaren en het is altijd weer een succes. Soms horen we maanden later nog een student tegen een studiegenoot zeggen: ik had jou toen goed te pakken!”

Teruglopende aanmeldcijfers

De opleiding Elektrotechniek heeft dit jaar overigens minder aanmeldingen dan een jaar eerder, vertelt Van der Ploeg, zevenenvijftig om precies te zijn. “We weten niet precies waarom, maar ik denk dat het verschillende oorzaken heeft. Ten eerste kon er tijdens de coronaperiode niet aan voorlichting worden gedaan. Die voorlichting is voor ons onze opleiding héél belangrijk. Daarnaast is er vanuit de overheid een campagne gericht op mbo’ers om direct aan het te werk te gaan, en dus niet door te studeren.”

Roxy Dekker

Na dit spel op het terrein van de Zwolse voetbalclub VV Edon fietsen alle zevendertig eerstejaars die meedoen aan de introductieweek naar de sociëteit van studentenvereniging ZHTC voor een drankje. “Daarna sluiten ze weer aan bij de Bruisweek”, vertelt docent Tom de Vries. “Ik begreep dat ze vooral uitkijken naar het optreden van Roxy Dekker vanavond in het Wezenlandenpark.”

Er zijn 1 reacties op «Elektrotechniek: Teambuilding dankzij pijl en boog»

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *