‘Met deze leuke groep studenten gaat het vast lukken’

Zenuwachtige en nieuwsgierige blikken, fietsen vol tassen en vrolijk gebabbel; de Bruisweek is weer van start gegaan op de campus van Windesheim Zwolle.

Vroeg in de ochtend komen de eerste nieuwe studenten aan op het plein voor het hoofdgebouw, soms is het daar even zoeken omdat er net verbouwd wordt.
Hoewel de meesten alleen aan komen, zijn er ook aantal groepjes die elkaar al kennen van een introductie in de week ervoor. De eerstejaars van de opleiding Journalistiek bijvoorbeeld, die zijn nog niet helemaal uitgeslapen na hun drukke intro-weekend.


Ties is bruismentor bij de opleiding Industrieel productontwerpen. Zijn eerstejaarsgroep komt om half negen, maar Ties was er al om kwart voor acht. Dat was wel even heftig, vertelt hij, maar dat mag de pret niet drukken. “Het wordt een druk programma met veel gekkigheid maar ook gezelligheid. Ik kijk zelf vooral uit naar de feestjes ’s avonds met z’n allen.”
De groep eerstejaars van Ties is grotendeels 17 of 18. “Ik schrok een beetje toen er ergens in een groepje achter ons werd geroepen ‘Oh deze komt uit 2001’ en daarna ‘Oh dat is vet oud’! Ik dacht toen: dat ben ik.”

Ties was er al om kwart voor acht

Rond het middaguur is het één groot feest op het grasveld voor gebouw X, met wachtrijen van een half uur voor de foodtrucks. De eerstejaars worden vermaakt door een feest-dj die de sfeer omhoog houdt met Dance Monkey.
Om het kennismaken leuker te maken zijn er allerlei spelletjes klaargezet, zoals kussentjes gooien, Twister en bolder klimmen. Hier en daar staat een groepje studenten elkaar fanatiek aan te moedigen bij een spel.

Verderop stroomt de zaal vol met nieuwe Pedagogiekstudenten. Hier krijgen 250 eerstejaars een warm welkom. De bruismentoren zoeken hen op een registratielijst, vertellen in welke klas ze komen en waar ze naar toe moeten lopen. De wachtrij loopt door tot aan de onderste traptreden, waar de tassen vol kampeerspullen ondertussen op de grond zijn gezet.

Julia, Marleen, Iris en Mila bespreken enthousiast met elkaar wat ze de bij de intro kunnen verwachten. Ze komen niet bij elkaar in de klas, maar het klikt al goed. “Ik heb wel een beetje last van zenuwen, wij allemaal eigenlijk. Je leert toch weer nieuwe mensen kennen en komt een wildvreemde in de tent te slapen. Gelukkig kennen wij elkaar nu een beetje.” Waar ze de meeste zin in hebben? “Roxy Dekker zien! Dat is wel echt vet dat zij op het Bruisconcert optreedt!”

Julia, Marleen, Iris en Mila

Buiten staat er een lange rij bij de rijdende Ballenbak. Social Work studenten Renske en Kim duiken de ballenbak in, op zoek naar de gouden bal. Al na twaalf seconden wordt de bel geluid, het is één van de snelste scores tot nu toe. De studenten staan juichend te springen.
Renske moet lachen: “Kim riep de hele tijd ‘Oh ik heb ’m!, maar dat was helemaal niet zo. Toen vielen we nog een paar keer, maar we hebben het gered!”
Hun wens voor komende week? “Niet dronken worden en levend thuiskomen, maar dat gaat met deze groep leuke mensen vast lukken!” Samen gaan ze op de foto. En dóór naar de volgende activiteit.

Renske en Kim bij de Ballenbak

Voor de hoofdingang dansen twee mensen verkleed als flamingo’s. “Kom er maar bij, spring maar mee! Allemaal van links naar rechts!” Het Snollebollekes-lied klinkt door hun speaker, terwijl ze juichend papiertjes uitdelen aan eerstejaars. “Doe maar mee aan onze bingo! Je kunt drie extra muntjes winnen om uit te geven bij de lekkere foodtrucks!” Terwijl de bingonummertjes voorbij vliegen gaan de handen van de eerstejaars de lucht in.

Er zijn 1 reacties op «‘Met deze leuke groep studenten gaat het vast lukken’»

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *