Pabo viert 40-jarig bestaan met reünie voor eerste lichting studenten

De Pabo van Windesheim bestaat veertig jaar. Dat wordt aanstaande zaterdag groots gevierd met een reünie waarbij maar liefst dertig van de studenten van het allereerste uur aanwezig zullen zijn.

“Precies veertig jaar geleden ging de Pabo in Zwolle van start, eind augustus 1984”, vertellen Janneke Verhaagen-Gommer en Hennie Hallink namens de organisatie. “Het docentencorps van de toenmalige Pedagogische Academie en Kleuterkweek werd destijds bij elkaar geveegd en de Pabo was een feit. De groep studenten startte de nieuwe studie met veel trial and error. We waren proefkonijnen, zo hebben we dat echt ervaren.”

Foto’s en anekdotes

De eerste twee jaren was de Pabo gehuisvest aan de Ten Oeverstraat, in het pand waar nu de huidige Katholieke Pabo (KPZ) zit. In april 1988 werden de eerste Pabo-diploma’s op Windesheim uitgereikt. “Om te vieren dat we als studenten veertig jaar geleden begonnen, hebben we geprobeerd om alle studenten van destijds op te sporen.” En dat is behoorlijk goed gelukt. “Ongeveer dertig van die vijfenveertig afstuderende studenten van die eerste lichting zullen aanwezig zijn. Velen zijn nog werkzaam in het onderwijs of onderwijs gerelateerde functies.”

De reünie start zaterdag 31 augustus in café Het Beugeltje in Zwolle, waar aan de hand van foto’s en anekdotes oude herinneringen opgehaald zullen worden. Daarna gaat de hele groep eten bij de Hofvlietvilla.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *