Windesheimstudenten schitteren op WK onder 20 in Colombia

In het Oranje voetbalteam vrouwen O20, dat momenteel de sterren van de hemel speelt op het WK in Colombia, zitten maar liefst drie Windesheimstudenten.

Het zijn Zoë Zuidberg (eerstejaars Sportkunde), Ilse Kemper (eerstejaars Verpleegkunde) en Inske Weiman (eerstejaars Logopedie). Dat vertelt Marc Hilbrands, coördinator topsport van Windesheim. De studentes zijn alle drie net begonnen met hun studie, maar ze zijn nu dus even niet in Nederland vanwege het WK voor vrouwen onder 20 jaar (V-O20) in Colombia.

PEC Zwolle

“We hebben voor de zomer al kennis gemaakt en bij de studie intake besproken dat ze half augustus naar het WK zouden gaan. Ik heb deze week met hen gemaild om onze felicitaties over te brengen van Windesheim. Ze zijn super enthousiast dat het WK zo goed verloopt.”

In Nederland spelen de studenten alle drie bij PEC Zwolle. Maar nu moeten de Windesheimdames dus aan de bak bij de FIFA U-20 Women’s World Cup Colombia 2024.

Ilse, Inske en Zoë spelen alle drie bij PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Het team V-O20
Foto: KNVB Media

Op 15 september wonnen de Oranjeleeuwinnen in de kwartfinale in een zinderende wedstrijd tegen gastland Colombia. Windesheimstudent Inske schreef daar geschiedenis met een ongelooflijk doelpunt. Ze mocht als rechtsback in de 68e minuut een andere speelster aflossen. Een kwartier later dook ze opeens op als linksbuiten. Daar worstelde ze zich langs drie tegenstanders en schoot hoog in het doel. Door Inskes schot kwam de stand op 2-2, waarna de Oranjeleeuwinnen de wedstrijd wonnen via de strafschoppenserie.

La Naranja

En morgen gaat het Oranje team, dat door de Colombianen liefkozend ‘La Naranja’ wordt genoemd, dus op naar de halve finale van het WK. Die wordt in de Colombiaanse stad Cali gespeeld op woensdag 18 september 20.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland is het dan donderdagochtend 3.00 uur). Tegenstander van La Naranja in de halve finale is het team van Japan, een sterk team dat twee jaar geleden ook al in de finale zat van het WK onder 20.

Mochten de leeuwinnen deze halve finale winnen, dan gaan Windesheimers Zoë, Ilse en Inske met hun team door naar de finale van het WK. Die wordt op 22 september gespeeld in de hoofdstad Bogota.

Zoë, Ilse en Inske op het trainingsveld in Colombia
Foto: Team V-O20

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *