Bulgurpilav met noten

Anna-Lou Dijkstra is docent Duits aan de opleiding International Business.

“Ik heb dit gerecht gekozen omdat het erg makkelijk is. Je maakt in een handomdraai een hele pan, en je kunt het vervolgens lekker op de bank uit een bakje weglepelen. Voor mij is dit echt comfort food.
Waarom ik dit een lekker gerecht vind? Het is voor mij eerlijk gezegd vooral een goed excuus om heel veel cashewnoten te eten! “

Ingrediënten:

  • 225 gr bulgur (kan ook met rijst)
  • 1/2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 2 tl komijnzaad
  • 4 tl gemalen koriander
  • 2 tl zwart mosterzaad
  • 4 kardemompeultjes
  • 4,5 dl groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 75 gram gemengde noten (ik doe vaak gewoon met gezouten cashewnoten)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie en bak de ui, knoflook en wortel 2/3 min. Schep de bulgur en de specerijen erdoor en bak het geheel 1/2 min.
  2. giet de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur zo laag mogelijk en doe de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  3. Neem de pan van het vuur, hou de deksel erop. Laat de bulgur 5 minuten nagaren. Check of de bulgur gaar is, en verwijder de peultjes en het laurierblaadje.
  4. Schep de noten erdoor en voeg eventueel extra zout en peper toe.

NB: aan dit gerecht kan van alles toegevoegd worden, zoals extra groente (champignons zijn er erg lekker bij), zongedroogde tomaatjes, olijven etc.

Er zijn 1 reacties op «Bulgurpilav met noten»

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *