Er wordt een educatieve tuin aangelegd in de patio van het B-gebouw, waar lessen over de natuur gehouden kunnen worden. De bomen die het pleintje nu een bijzonder karakter geven, worden gerooid.
De afdeling Huisvesting heeft samen met de pabo, die rond het pleintje is gehuisvest, een nieuw plan gemaakt voor het binnenpleintje. “We gaan hier deze zomer een duurzame en educatieve tuin aanleggen, gericht op een eigen waterhuishouding, insecten en vogels”, vertelt Fabio Ottenbros van Huisvesting.
Er komt een put in het midden die wordt gevuld met water uit de regenpijpen van de omliggende daken. De put, met een stuk of twintig struiken er omheen, moet allerlei insecten en vogels aantrekken.
Lommerrijk
Met het weghalen van de bomen krijgt het binnenpleintje wel een minder lommerrijke uitstraling. Want nu is het in de zomer juist zo aantrekkelijk omdat je er lekker onder de bomen kunt gaan zitten.
Verplaatsen van de bomen naar een andere plek is te duur, dus ze worden gerooid. Ottenbros: “Ze zijn in de loop der jaren flink gegroeid. De wortels beginnen de tegels van de patio op te drukken. De bladeren nemen ‘s zomers veel licht weg in de omliggende lokalen. En onder de grote platanen willen weinig planten groeien. Daarom wilde de pabo ook graag iets anders.”
Samen met docent Remco Boter van de pabo en landschapsarchitect Anno 2000 is het idee bedacht voor de educatieve tuin, waarmee de opleiding een eigen buitenplek krijgt om onder andere lessen over de natuur te houden.
Stammen
Ottenbros: “Met de weggehaalde materialen gaan we duurzaam om. Van de tegels en van de stammen van de platanen worden tuinbankjes gemaakt.”
Foto: Jasper van Overbeek
NEEEEEEEEEE wat ontzettend jammer! Is er geen andere optie? Verplaatsen?