Buitenkant: ‘Ik kies een blouse waarvan ik hoofdpijn krijg’

Robin Mulder (26), lerarenopleiding Engels, vertelt over zijn uiterlijk.

Hoe kom je aan zulke kleding?
“Veel van mijn kleren zijn tweedehands of vintage. De kringloop maakt het me moeilijk; er hangen vijftig blouses en ik heb geld voor twee. Als ik een blouse uitkies, vraag ik me altijd af of ik er hoofdpijn van krijg. Ja? Dan neem ik hem mee! Ik koop ook kleding op fantasy-festivals. Ze hebben daar veel wijde broeken, rokken en zijden blouses.”

Wat is je grootste inspiratie?
“Animatiefi guur Mollymauk van de webserie Critical Roles. Hij heeft een uitbundige stijl. Ik had een tijdje de regel: als Mollymauk het zou dragen, koop ik het. Daarnaast inspireren mijn vrienden mij en de karakters die ik speel met cosplay. Sommige kleren voor cosplay draag ik ook casual, zoals deze witte piratenblouse.

Draag je graag accessoires?
“Ik vind silhouetten en balans belangrijk. Als ik mijn kettingen af zou doen, voelt het heel kaal. Voor deze outfi t vond ik de kleuren van de parasol passend, maar die draag ik niet vaak. Deze witte ring is handgemaakt van bot. Het is een mond met scherpe tanden, hij voelt als een magisch artefact. Veel ringen vind ik vervelend om te dragen, dan doe ik ze halverwege de dag af!”

Krijg je vaak reacties op jouw kleding?
“Iemand sprak me aan om te zeggen dat hij mijn aura heel mooi vond. Maar dat mijn parasol mijn aura tegenhield, dat vond hij wel jammer. De man zag er zelf heel gewoon uit, als een willekeurige 50-jarige vrachtwagenchauff eur. Dat soort gesprekken vind ik heel leuk. Je weet dat je dan alles kan zeggen.”

Tekst: Marije Kruithof
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *