Esraa: Een vis zonder water

Geschenken zijn een prachtig iets om liefde mee uit te drukken. Sommige geschenken laten jarenlang een impact in ons hart achter, net als deze vis die zonder water zat. Deze sleutelhanger die ik heb is, iets bijzonders en is mij dierbaar, omdat ik hem vier jaar geleden van mijn man kreeg toen we nog niet getrouwd waren en we nog geen huis hadden.

Toen waren we in Syrië en het was Valentijnsdag, kreeg ik het samen met nog andere mooie dingen cadeau. Ik kan me die dag nog goed herinneren. Ik was bij mijn grootmoeder in Damascus en zat mijn lessen te studeren terwijl de elektriciteit uit was en het erg koud was. Mijn grootmoeder dronk naast mij koffie, en toen verraste mijn man mij met bloemen en het geschenk. Ik had dit niet verwacht omdat hij ver weg woonde in de stad Daraa, ongeveer 150 km verwijderd van Syrië, maar hij kwam ondanks de afstand en de oorlogsomstandigheden om mij gelukkig te maken.

Maar gelukkig heeft deze vis een thuis gevonden. Ja! Mijn man en ik hebben nu een huis en sleutels waarvoor we deze hanger kunnen gebruiken. Nadat we naar Nederland kwamen en een huis op de vierde verdieping in de stad Meppel kregen, was dit als een droom waarvan we dachten dat die nog heel ver weg was. Een rustig en mooi huis, weg van oorlog en bewoond door liefde, harmonie en natuurlijk veel
geschenken.

Op een gegeven moment, toen ik dit geschenk kreeg, wist ik niet wanneer of waar ik het zou gebruiken. Ik had zelfs geen flauw idee waar we zouden zijn, maar het was een goed voorteken. Niets is onmogelijk, maar moeilijke dingen duren langer. Er gebeuren mooie dingen als we optimistisch zijn.

Esraa

Er zijn 1 reacties op «Esraa: Een vis zonder water»

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *