Kaal voor overleden verenigingsgenoot

Een flink aantal leden van studentenvereniging Gumbo Millennium heeft hun haar afgeschoren om geld in te zamelen voor de Nierstichting. Samen haalden ze ruim 3200 euro op. De actie had een bijzondere en droevige aanleiding: het overlijden van een lid van de vereniging.

“Sofie was een eerstejaars lid van Gumbo. Helaas is ze voor de zomervakantie plotseling overleden aan de gevolgen van nierfalen”, vertelt student Suus. “Ze was een enorme bron van energie binnen onze vereniging. Maakte altijd grapjes, ook over haar ziekte, en sloeg nooit een feestje over! In de korte tijd dat we haar hebben leren kennen heeft ze een grote plek in ons hart veroverd.”

Gumbo-tattoo

Tijdens een speciale soosavond gisteravond in studentencafé Het Vliegende Paard konden aanwezigen doneren voor acties van leden. Naast het kaalscheren van hoofden, waren er bijvoorbeeld Gumbo’ers die hun haar lieten verven. Eliza Schreuder ging zelfs nog een stap verder: zij gaat een tatoeage van het verenigingslogo laten aanbrengen. Daarmee zamelde ze maar liefst 1200 euro in.

Trots

De plannen om geld op te halen voor de Nierstichting ontstonden al vóór het overlijden van Sofie. Sterker nog, zegt Gumbo-lid Loeke Scholte: “De Orgaandonatiesoos was haar idee.” De studenten zijn zeer tevreden met het opgehaalde bedrag van 3234 euro. “Deze mooie actie laat maar weer eens zien hoe trots we mogen zijn op onze studentenvereniging!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *