Oud-communicatiestudent Maruschka Rabel deelt gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week: heerlijke tomatensoep met verse kruiden.
Iedereen houdt van een lekkere kom warme soep. En geef maar toe, soep is het lekkerst wanneer je het zelf maakt! Veel mensen vinden het maken van een pan soep een hoop werk, waarbij je ook nog eens altijd te veel maakt. Zonde, want je kunt soep gewoon in de vriezer bewaren voor wanneer je een avond geen tijd hebt om te koken. Vandaag deel ik mijn recept voor een heerlijke, verse tomatensoep die je binnen twintig minuten op tafel zet.
Wat heb je nodig?
- 12 trostomaten
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- komijnpoeder naar smaak
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 400 ml Bon Co Co Light (AH)
- peterselie
- oregano
- handje verse basilicum (niet in huis? gebruik dan basilicum uit een potje)
- 2 el aardappelzetmeel
- staafmixer
Hoe maak je het?
- Snijd de sjalotten fijn en pers de knoflook. Fruit dit samen met de komijnpoeder in een lepeltje olijfolie. Snijd ondertussen de trostomaten in parten en voeg deze toe.
- Kook een kan water en voeg dit samen met de bouillonblokjes toe. Ik verkruimel de blokjes vaak in een kom en voeg dan het water toe, zodat het al vast gemengd is voor het in de pan gaat.
- Voeg daarna de kokosmelk toe Vind je dit niet lekker? Gebruik dan gewoon kookroom light. Voeg de oregano en peterselie door en laat het geheel even doorkoken.
- Neem daarna de staafmixer en maal de tomaten fijn. Tot slot voeg je twee eetlepels aardappelzetmeel toe en roer je dit goed door het geheel. Lukt dit niet helemaal, ga er dan nog eens doorheen met de staafmixer.
- Serveer met een handje verse basilicum en een lekker stuk brood.
Eet smakelijk!
En verder
Eten met Maruschka: ovenschotel met prei en asperges
Eten met Maruschka: feestelijke cheesecake
Eten met Maruschka: bananenbrood met dadel en pecannoten
Eten met Maruschka: vegan broccoli-courgettesoep
Eten met Maruschka: fris & fruitig kwarkontbijt
Eten met Maruschka: Homemade champignonburgers met truffelsaus